Бажаю всім злагоди і миру

Страви на Святий Вечір

Вітаю з Різдвом Христовим !



Кутя

2 ст. пшениці, 3 л води, 1,5 ст. маку, 1/3 ст. меду, 1/2 ст. подрібнених горіхів, родзинки
Пшеницю промити і залити холодною водою на ніч. На слідуючий день залити пшеницю горячою водою та варити 4 години. По мірі викіпання води треба доливати кип'яток.
Мак добре промити, запарити кип'ятком аба киплячим молоком и залишити в закритій посуді на 2-3 години. Потім злити воду і розтерти макові зернятка добіла в дерев'яній ступці або перемолоти на м'ясорубці.
З меду і 3/4 ст. води зварити густий медовий сироп. Змішати кашу, мак, горіхи, родзинки і залити кутю сиропом.
Можна добавляти курагу та інші сухофрукти.

Оселедець різдвяний

оселедець, цибуля, перець горошком, оцет
Оселедця обробити на філе і порізати шматочками (як на фото). Очищену цибулю порізати півкільцями (не дуже тонко). На 1 оселедця брати 1 маленьку цибулину. Порізаний лук обшпарити окропом, потім залити водою і прокип'ятити 5-10 хвилин, додавши лавровий листок і декілька горошин духмяного і чорного перцю. Коли маринад остигне, покласти в нього шматочки оселедця і додати за смаком оцет, а якщо оселедець не дуже солоний, то і сіль. Також додати розтерте з щіпкою цукру молочко і все добре перемішати. В крайньому випадку молочко можна замінити ложкою майонезу, але буде вже не так смачно. Оселедець повинен настоюватись (повністю прикритий маринадом) мінімум 2 дні. За цей час можна її помішувати і за смаком ще додавати солі і оцту. Зберігати на холоді (закритим кришкою) до семи днів.


Квасоля з цибулею та олією

1 ст. квасолі замочити на ніч, а на наступний день поставити варити до м'якості. Когда вистигне, посолити, поперчити, заправити олією і добавити одну цибулину порізану кільцями. Ще деколи сюди даємо часничку.





Пиріжки з горохом

Відварити 2 ст. сухого гороху до стану пюре, добавити обсмажену дрібними кубиками цибулю. Посолити, поперчити.
Тісто: 0,5 л. теплої води
100 г олії
11 г сухих дріжджів
1 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі
мука, скільки візьме

Замісити м'яке тісто, щоб не липло до рук, і виробити пиріжки. Обсмажити на олії.








Просто вареники









Тушкована квашена капуста з грибами

Замочити жменю сухих грибів на ніч. На слідуючий день варити в підсоленій воді дві години.
2 ст. квашеної капусти відварити майже до м'якості. Якщо дуже кисла капуста, то її треба промити.
Окремо потушити на олії дрібно порізану цибулину і натерту на терці моркву. Добавити в капусту. Також окремо піджарити відварені і порізані гриби і теж добавити до капусти.
Попробувати і якщо не хватає солі, то посолити. Можна дати чорний перець горошком, лавровий листок і потушкувати ще декілька хвилин до готовності капусти.






Голубці з картоплею

Капусту наколоти на вилку, опустити в киплячу воду та розібрати на листки.
Натерти картоплю на дрібній терці, добавити тушковану дрібно нарізану цибулю та моркву. Перемішати, покласти в картоплю 1-2 ч. л. манної крупи. Посолити, поперчити.
Зробити голубці. Залити підсоленою водою та варити до м'ягкості капусти на маленькому вогні під кришкою.







Пампухи

1 кг борошна, 0,5 л. теплого молока, 60 г олії, 60 г дріжджів, 60 г цукру, 1 ч. л. солі, 5 жовтків
Дріжджі розвести в теплому молоці, добавити олію. Жовтки розтерти з цукром. З'єднати все, в кінці добавити муку. Тісто м'ягке, не липнуче до рук. Поставити тісто в тепле місце, коли збільшиться вдвоє, обімнути, розкатати товщиною 0,5 см, вирізати стаканом кружочки, і залишити постояти на столі, поки не збішаться. Жарити в фритюрі.
Коли охолонуть, посипати цукровою пудрою.




Ну і ще крім того, звичайно йдуть такі страви як узвар, борщ з грибними вушками і грибна підлива.


Інформація зі сайту: http://dreamfood.com.ua


Создан 07 янв 2010



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником
........
счетчик посещений
счетчик на сайт Дрогобич Інфо free counters Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Украинское и российское радио в Интернете Українські традиції Расстояние между городами www.leleky.org Сайт для справжнього Українця Народний Оглядач Від свята до свята! ДрогобичТорг Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм... Сервер поздоровлень, побажань та привітань Українські пісні ЛОДТРК Фото Планета Радио Твоє Радіо (Дрогобич) онлайн