Бажаю всім злагоди і миру

Страви на Святий Вечір

Вітаю з Різдвом Христовим !



Кутя

2 ст. пшениці, 3 л води, 1,5 ст. маку, 1/3 ст. меду, 1/2 ст. подрібнених горіхів, родзинки
Пшеницю промити і залити холодною водою на ніч. На слідуючий день залити пшеницю горячою водою та варити 4 години. По мірі викіпання води треба доливати кип'яток.
Мак добре промити, запарити кип'ятком аба киплячим молоком и залишити в закритій посуді на 2-3 години. Потім злити воду і розтерти макові зернятка добіла в дерев'яній ступці або перемолоти на м'ясорубці.
З меду і 3/4 ст. води зварити густий медовий сироп. Змішати кашу, мак, горіхи, родзинки і залити кутю сиропом.
Можна добавляти курагу та інші сухофрукти.

Оселедець різдвяний

оселедець, цибуля, перець горошком, оцет
Оселедця обробити на філе і порізати шматочками (як на фото). Очищену цибулю порізати півкільцями (не дуже тонко). На 1 оселедця брати 1 маленьку цибулину. Порізаний лук обшпарити окропом, потім залити водою і прокип'ятити 5-10 хвилин, додавши лавровий листок і декілька горошин духмяного і чорного перцю. Коли маринад остигне, покласти в нього шматочки оселедця і додати за смаком оцет, а якщо оселедець не дуже солоний, то і сіль. Також додати розтерте з щіпкою цукру молочко і все добре перемішати. В крайньому випадку молочко можна замінити ложкою майонезу, але буде вже не так смачно. Оселедець повинен настоюватись (повністю прикритий маринадом) мінімум 2 дні. За цей час можна її помішувати і за смаком ще додавати солі і оцту. Зберігати на холоді (закритим кришкою) до семи днів.


Квасоля з цибулею та олією

1 ст. квасолі замочити на ніч, а на наступний день поставити варити до м'якості. Когда вистигне, посолити, поперчити, заправити олією і добавити одну цибулину порізану кільцями. Ще деколи сюди даємо часничку.





Пиріжки з горохом

Відварити 2 ст. сухого гороху до стану пюре, добавити обсмажену дрібними кубиками цибулю. Посолити, поперчити.
Тісто: 0,5 л. теплої води
100 г олії
11 г сухих дріжджів
1 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі
мука, скільки візьме

Замісити м'яке тісто, щоб не липло до рук, і виробити пиріжки. Обсмажити на олії.








Просто вареники









Тушкована квашена капуста з грибами

Замочити жменю сухих грибів на ніч. На слідуючий день варити в підсоленій воді дві години.
2 ст. квашеної капусти відварити майже до м'якості. Якщо дуже кисла капуста, то її треба промити.
Окремо потушити на олії дрібно порізану цибулину і натерту на терці моркву. Добавити в капусту. Також окремо піджарити відварені і порізані гриби і теж добавити до капусти.
Попробувати і якщо не хватає солі, то посолити. Можна дати чорний перець горошком, лавровий листок і потушкувати ще декілька хвилин до готовності капусти.






Голубці з картоплею

Капусту наколоти на вилку, опустити в киплячу воду та розібрати на листки.
Натерти картоплю на дрібній терці, добавити тушковану дрібно нарізану цибулю та моркву. Перемішати, покласти в картоплю 1-2 ч. л. манної крупи. Посолити, поперчити.
Зробити голубці. Залити підсоленою водою та варити до м'ягкості капусти на маленькому вогні під кришкою.







Пампухи

1 кг борошна, 0,5 л. теплого молока, 60 г олії, 60 г дріжджів, 60 г цукру, 1 ч. л. солі, 5 жовтків
Дріжджі розвести в теплому молоці, добавити олію. Жовтки розтерти з цукром. З'єднати все, в кінці добавити муку. Тісто м'ягке, не липнуче до рук. Поставити тісто в тепле місце, коли збільшиться вдвоє, обімнути, розкатати товщиною 0,5 см, вирізати стаканом кружочки, і залишити постояти на столі, поки не збішаться. Жарити в фритюрі.
Коли охолонуть, посипати цукровою пудрою.




Ну і ще крім того, звичайно йдуть такі страви як узвар, борщ з грибними вушками і грибна підлива.


Інформація зі сайту: http://dreamfood.com.ua


Создан 07 янв 2010



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником
........
счетчик посещений
счетчик на сайт free counters Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання Українські традиції www.leleky.org Сайт для справжнього Українця Народний Оглядач Від свята до свята! Природа України. Екологія, охорона природи, краєзнавство, туризм...